رشته تحصیلی «پرورش اسب» در مراکز آموزش علمی کاربردی گنبدکاووس راه اندازی می‌شود

۰۳ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۹ کد : ۴۵۹۳۱ اخبار زیرنویس
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان گلستان گفت: با توجه به اینکه استان گلستان و ترکمن صحرا از دیرباز مهد سوارکاری و پرورش اسب است، رشته تحصیلی پرروش اسب در دانشگاه علمی کاربردی گلستان راه اندازی می شود
رشته تحصیلی «پرورش اسب» در مراکز آموزش علمی کاربردی گنبدکاووس راه اندازی می‌شود

به نقل پایگاه خبری و تحلیلی ترکمن‌؛  امیر احمد دهقانی  در جلسه شورای تعامل و هم اندیشی مراکز آموزش علمی کاربردی استان گلستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت:  مهارت آموزی، ماموریت اصلی دانشگاه جامع علمی و کاربردی است و با نیازسنجی رشته های مهارتی در گلستان رشته پرورش اسب از رشته های مورد نیاز این استان است.

وی افزود: استان گلستان و ترکمن صحرا از دیرباز مهد سوارکاری و پرورش اسب است و اسب و سوارکاری با تاریخ دیرین و خون مردم ترکمن عجین است.

در این نشست ۱۲ تن از روسای مراکز آموزش علمی کاربردی نیز حضور داشتند و سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.

بر اساس گزارش خبرنگار ترکمن نیوز: با اینکه اسب و نام ترکمن همواره در تاریخ کنارهم آمده و اسب ترکمن شناخته مشهورترین نژاد در جهان است اما رشته پرورش اسب به عنوان یک صنعت نوپا در میان ترکمن ها به صورت علمی دنبال نشده و همواره به صورت سنتی باقی مانده است.

بدیهی ست با آمدن رشته تحصیلی «پرورش اسب» به دانشگاه های گنبدکاووس تجارب نگهدارندگان و پرورش دهندگان اسب با پژوهش و علم همراه خواهد شد و بیش از پیش پایتخت سوارکاری ایران در این صنعت جهانی خواهد توانست ورود پیدا کند.

همچنین با آموزش های علمی و دانشگاهی چابکسواران و سوارکاران نسل های آینده به صورت علمی و تئوری نیز با علوم اسب و سوارکاری آشنا شده و می‌توانند در مسابقات جهانی خود را  مطرح نمایند و همانند سایر رشته های ورزشی؛ چون قائمی در والیبال و سردار آزمون در فوتبال در مسابقات اسبدوانی و سایر رشته‌های سوارکاری نیز افتخار آفرینی کرده و نام خود را به عنوان قهرمانان ورزش اسبدوانی مطرح سازند.

بزرگترین مجموعه سوارکاری در ترکمن صحرای ایران و در شهر تاریخی گنبدکاووس قرار دارد و از دیرباز این شهر به عنوان پایتخت سوارکاری در خاورمیانه مطرح بود، اما به علت اهمیت ندادن به صنعت اسب و سوارکاری این رشته صنعتی پردرآمد با بی مهری مسئولین در چرخه رشد قرار نگرفت و همچنان درجا میزند.

صنعت پرورش اسب در کشورهای مختلف به خصوص اروپا، آمریکا و کشورهای خاورمیانه با درآمدهای سرشار همراه است و تولید و فروش انواع نژادهای اسب و همچنین برگزاری مسابقات بین المللی کورس اسبدوانی فعالان این حوزه ثروت هنگفتی را به جیب می زنند.

صنعت پرورش اسب در گنبدکاووس جایگاه ویژه ای دارد و افراد زیادی به این صنعت به شکل سنتی اشتغال دارند حمایت دولت از این صنعت میتواند سرمایه گذاری برای ایجاد اشتغال ثابت باشد و با راه اندازی رشته تحصیلی پرورش اسب می تواند به علمی شدن این صنعت کمک کند.

#علمی_شو_کاربردی_شو

ثبت نام داوطلبان دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقطع کاردانی تا پایان این هفته و کارشناسی تا پایان هفته بعد ادامه دارد